luni, 3 mai 2010

Nume cu litera H:

Horia - Nume de baiat folosit in olandeza si engleza. Sursa lui este Heinrich, un nume germanic antic ce inseamna "cap de familie" (liderul casei).

Hanna - Nume de fata folosit in olandeza, engleza, poloneza, norvegiana, suedeza si daneza. Este o scriere alternativa a numelui Hannah. Sursa este Channah, un nume ebraic ce inseamna "ruga ascultata". Desi lingvistic nu sunt inrudite, Hannah a fost folosit ca versiunea englezeazsca a numelui irlandez galic Aine. In scripturile evreiesti, Channah, sotia lui Elkannah, l-a rugat pe Dumnezeu, la templul de langa Shiloh, s-o binecuvanteze cu un copil, promitandu-i ca il va sacrifica in slujba lui. Ruga ei a fost ascultata si fiul ei Samuel a fost "imprumutat Domnului" pentru toata viata lui. Intr-adevar, el a devenit unul dintre profetii Israelului. Cu aceasta poveste in minte unele autoritati traduc numele ca pe o intreaga propozitie: "Dumnezeu m-a binecuvantat cu un fiu".

Horatiu - Nume de baiat folosit in engleza si spaniola. Sursa lui este Horatiu, un nume latin al carui sens a fost pierdut. Forma originara a numelui a fost o familie romana antica. A fost probabil de origine etrusca si sensul sau este necunoscut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu