luni, 3 mai 2010

Nume cu litera N:

Nicoleta
Acest nume de fata este folosit in engleza si italiana. Sursa este Nikola, un nume grecesc insemnand "oameni victoriosi." Acest nume, ca Berenice si Veronica, are, ca radacina, un element derivat din numele lui Nike, zeita greaca a victoriei.

Nadia
Nume de fata folosit in olandeza, engleza, italiana, franceza, rusa, poloneza, sarba, croata, ceha si romana. Sursa este Nadezhda, un nume rusesc insemnand "speranta".

Nicolae
Acest nume de baiat este folosit in romana. El corespunde numelui englezesc Nicholas. Sursa este Nikolaos, un nume grecesc insemnand "oameni victoriosi." Acest nume, ca si numele feminine Berenice si Veronica, contin elemente derivate de la Nike, numele zeului grec al victoriei.

Narcisa
Acest nume de fata este folosit in engleza. Sursa este Narkissos, un nume grecesc care inseamna ca a fost pierdut. In mitologia greaca, purtatoarea acestui nume se indragosteste de propriul chip oglindit in apa. De aici si denumirea de "narcisisti" data celor ce isi iubesc foarte mult propria imagine.

Nora
O prescurtare de la Eleonora. Numele este folosit in olandeza si engleza. Sursa este Helene, un nume grecesc insemnand "raza soarelui".

Natalia
Acest nume de fata este folosit in engleza, italiana, spaniola, rusa, poloneza si latina. Sursa este Natalia, un nume latinesc insemnand "Ziua lordului". Acest nume se refera la ziua de Craciun, la sarbatoarea de Craciun dedicata nasterii lui Isus. Acelasi inteles il are si numele barbatesc "Craciun".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu