luni, 3 mai 2010

Nume cu litera B:

Ce inseamna numele meu?
Bianca - Acest nume este folosit in italiana. Corespunde numelui englezesc Blanche. Provine din cuvantul blanc, un cuvant din franceza veche, ce inseamna "alb".

Bogdan - Acest nume de baiat mai este folosit in rusa, poloneza si in sarba. Sursa lui este bogdan, o fraza slava ce inseamna "darul (cadoul) lui Dumnezeu".

Blanca - Numele este folosit mai mult in italiana si spaniola. Corespunde numelui englezesc Blanche.

Bernadette - Acest nume de fata este folosit in engleza si in franceza. Sursa lui este Beornheard, un nume antic de barbat german, ce inseamna "urs puternic".

Beatrice - Numele de fata este folosit in engleza, italiana si franceza. Sursa lui o constituie Viatrix, un nume latin ce inseamna "voiajer" (calator). In franceza numele este scris cu accent. Poreclele la numele de Beatrice sunt: Bea si Bebe. Dupa multi cercetatori, acest nume este legat inexplicabil de numele poetului epic italian Dante Aligheri care si-a ales-o ca muza pe femeia idealizata de el, numita Beatrice. Desi a existat o Beatrice reala in viata lui Dante, a avut putine contacte cu ea. Beatrice Portinari l-a intalnit pe Dante cand avea 8 ani si el 9, dupa care s-au mai intalnit doar de cateva ori. Dante a creat pe baza acestei cunostinte poemul de iubire numit "No

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu