luni, 3 mai 2010

Nume cu litera T:

Tiberiu - Acest nume de baiat este folosit in italiana. Sursa lui este Tiberius, un nume latin de baiat, care insemna "raul Tibru". Tibru este un rau in Italia care trece prin Roma. Forma originala a acestui nume, Tiberius, se refera la fiul celui de-al doilea imparat al Romei Antice.

Teodora - Acest nume de fata este folosit in italiana, spaniola, poloneza, sarba, croata, norvegiana, suedeza si daneza. Corespunde numelui englezesc Theodora. Majoritatea numelor au inceput ca simple expresii. Nimic nu poate demonstra mai bine acest lucru decat o comparatie dintre Theodora si Dorothea. Singura diferenta dintre aceste nume este ordinea elementelor care le compun - mai precis este cam aceeasi diferenta dintre fraza "darul lui Dumnezeu" si "al lui Dumnezeu dar".

Tudor - Acest nume de baiat este folosit si in engleza. Sursa lui este Teutorix, un vechi nume galic ce inseamna "regele oamenilor".

Toni - Acest nume de fata este folosit in engleza si franceza. Este o porecla de la Antoinette sau Antonia. Acest nume masculin si feminin este folosit in engleza. Este sursa lui Antoniu, un nume masculin de origine latina care inseamna "a fost pierdut". Numele este bazat pe vechiul nume roman al lui Marc Antony, prieten cu Iulius Cezar si indragostit de Cleopatra. Multe autoritati cred ca ultimul nume isi are originea intr-un nume vechi de origine etrusca.

Tina - Acest nume de fata este folosit in engleza, norvegiana, suedeza si daneza. Sursa lui este Christina, un nume englezesc care inseamna "urmasul lui Christos". Alte nume pentru care Tina poate fi porecla: Bettina, Martina si Augustina. A inceput sa apara ca un nume indepedent la inceputul secolului 20, fiind cel mai folosit in 1960. Tina este in mod special un ornament, fara vreun inteles intrinsec. Alte asemenea ornamente care s-au dezvoltat de la nume independente sunt Nita (de la Anita si altele) si Rita (de la Margarita)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu