luni, 3 mai 2010

Nume cu litera F:

Florin/ Florina/ Florentina - Nume de baiat si de fata folosit in engleza. Sursa este Florentina, un nume latin ce insemana "infloritoare".

Felicia - Nume de fata folosit in engleza, italiana, maghiara si poloneza. Sursa este Felix, un nume masculin ce inseamna "fericit". Alte sensuri alternative ale acestui nume ar fi: "norocos" si "fertil".

Flavia - nume de fata folosit in engleza si italiana. Sursa este o expresie latina ce inseamna "galben auriu". Este forma feminina a numelui anticei familii romane Flavius. Numele sugereaza ca primii purtatori erau blonzi. Membrii acestei familii ii includ pe imparatul Vespanian si pe fiii (si predecesorii) sai, Titus si Domitian.

Fulvia - Nume de fata folosit in engleza si italiana. Sursa este o expresie latina ce inseamna "roib" (sau maro-deschis). A fost numele sotiei lui Marc Antoniu. I-a luat apararea in timpul razboiului civil impotriva lui Octavian, chiar cand acesta isi facea de cap cu Cleopatra in Egipt.

Filip - Nume de baiat folosit in spaniola. Corespunde numelor englezesti Philip si Phillip. Sursa este Philippos, un nume grec ce inseamna "iubitor de cai".

Fabian - Nume de baiat folosit in germana, olandeza, engleza, italiana, spaniola si poloneza. Sursa este Fabianus, un nume latin ce inseamna "crescator de fasole".

Francesca - Nume de fata folosit in engleza si italiana. Sursa este o expresie germanica antica ce inseamna "persoana franceza".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu